LIEVELING, STERVELING

Maurice Vanhoudt

LIEVELING, STERVELING

Hand in hand lieveling, gingen we samen door het leven
verbonden met een gouden ring, bewijs van sterke band
wat vonden wij het fijn elk uur van de dag dicht bijeen te zijn
ons hart was warm, zo vol van vreugd, 'n lange lach was onze jeugd

Maar op voor ons een donkere dag
we werden stil, verdween dat heilig vuur
en was die lieveling een gewone sterveling
en was het bewijs van sterke band, die ring
voelde vanaf toen aan onze hand zo koud
kil, en was die ring voor ons die donkere dag
een nietszeggend stalen ding

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Maurice Vanhoudt (Actief sinds: 03-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘LIEVELING, STERVELING’ van Maurice Vanhoudt zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.