INLOGGEN
«»

dromen

Dromen

Ik droom vaak en graag,
hoewel ik er niet om vraag.
Los van mijn hedendaagse voetafdruk
waan ik me hoog in de lucht.

Hoog boven de wolken
schud ik de drukte van mijn leven af.
Ik stap dan vrolijk uit mijn dagelijkse sleur
met onbeschreven bladen in mijn agenda.

Ik trek het veilige deken naar me toe.
Zet mijn geheugen op een mooie symfonie,
Ik kan dan ontzettend vlug indutten.
Al is er turbulentie van mijn partner naast mij.

Het lichte gewoel in bed, doet me denken
aan de rups op de kermis.
Net zakjes gevuld met warme lucht.
ik slaak van genoegen een diepe zucht.

Ik geniet van mijn warme nest
vertrouw me toe aan de hersenpiloten
die alles in goede banen leiden.
Ik hoef me geen zorgen te maken,
want het zijn keer op keer intelligente
hersenspinsels die voor mijn persoon
verantwoordelijk zijn.

Droom zacht!

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Claire Vanfleteren
Actief sinds: 11-01-2014Informatie bij het gedicht:

Ik heb deze maand nog een vernissage en het gedicht past bij een van mijn schilderijen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘dromen’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.