opstanding

switi lobi

onder de oude herfst beweegt al
nieuwe lente, spaarzaam krijgt
gestorven blad een glinstering vol
kleur

dwars doorheen de broze nerven
verven bloempjes zacht het bruin tot goud met wit
hoe wrang toch deze winter is- ze zijn er al
en laten mensen glanzen

het geeft niet dat het koud is
de treurzin van de kortste dag
verlangt niet meer

dan de v-vlucht van de ganzen
wispelturig, door het weer


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

switi lobi (Actief sinds: 08-04-2016)

Informatie bij het gedicht

Voor het beeldgedicht zie: http://www.switilobi.nl/fotogedichten/fotogedicht.php?fotogedicht=opstanding

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘opstanding’ van switi lobi zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.