INLOGGEN
«»

Gedachten

Mijn gedichten komen voort uit mijn gedachten,
dat het zo makkelijk gaat, zijn waarschijnlijk bijzondere krachten.
Ben blij dat ik dan zoveel gedachten in mijn hoofd heb,
is dit voor mij misschien wel mijn beste uitlaatklep.
Dat het allemaal zo makkelijk op papier komt te staan,
kost me dan ook geen traan.
Totdat ik mijn gedicht ga voorlezen aan mijn jongste zoon,
ja dan val ik van de troon.
Dan lopen de tranen over mijn wangen,
zitten toch ook wel wat emoties gevangen.
Gelukkig komen ze er dan even uit,
zodat ik me voor mijn eigen emoties even niet afsluit.
Is wel een verschil tussen schrijven en lezen,
dit is dan door mij ook weer bewezen.
Dat ik kan schrijven zonder iets te voelen,
En voorlezen om tranen weg te spoelen.
Vandaag weer veel geleerd,
dat mijn emoties af en toe ook worden gestimuleerd.
Toch mooi om dit te mogen ervaren,
en zal mijn gedichten voor altijd bewaren.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-03-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Yvette Heeg
Actief sinds: 12-03-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gedachten’ van Yvette Heeg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.