INLOGGEN
«»

Het weer




Mirjam als jij het weer zou zijn
dan zou het weer voorspelbaar zijn.
De zon zou dan altijd schijnen
en wolken doen verdwijnen.

En.. nadat de maan
zijn romantisch werk had gedaan
kwam tot een uur of zeven
een verfrissend buitje regen.

Maar dan zou de zon
weer schijnen als de dag begon.
De weermannen gingen in de WW
zij deelden iedere dag `t zelfde mee.

Zij kwamen dan de hele week
steeds met de zelfde preek.
"De zon zal overdadig schijnen
tot `s avonds laat als hij weer ondergaat.

Om plaats te maken voor de maan
Zo zou het dan iedere dag weer gaan
wanneer jij het weer zou wezen
hoeft men geen barometer meer te lezen.

Dus mijn kleine
laat de zon maar schijnen
wees jij gerust het weer
al is het maar een enkele keer.

Maar zorg voor je slapen gaat
dat de maan aan de hemel staat
zodat romances kunnen groeien
terwijl Betuwe weelderig zal bloeien.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het weer’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.