INLOGGEN
«»

Vedriet

Wat verdriet met iemand doet is niet te beschrijven ,
wanneer zal een gebeurtenis nu eens voorgoed uit je leven wegdrijven .

Tranen die rollen over je wangen , tranen waarvan je hoopt dat ze niet voor eeuwig zijn ,
dat verdriet weer weggaat als een nacht die verdwijnt , met een opkomende zon , de eerste felle lichten bij een opkomende zonneschijn.

Nachtmerries die steeds terugkomen ,
Wanneer verdwijnen die nachtmerries , en komt in plaats daarvan in je hoofd weer dromen .

Iemand die dierbaar voor je was ,
misschien in je familie of uit je eigen klas .

Zittend voor eeuwig in het hart ,
Probeer je te beginnen aan een nieuwe start.

En je kijkt soms naar boven , en hoopt dat die mensen meekijken ,
dat ze over je waken en je zo nodig een hand toe zullen rijken.

Wat is het toch een heftige emotie dat woordje verdriet ,
Sommige die het niet kunnen verwerken en raken zelfs aan alcohol of wiet .

Iedereen verwerkt het anders , sommige verwerken iets slecht of goed ,
dingen verwerken is op ieder zijn eigen manier iets waarvoor je niet kunt weglopen , gewoon iets dat moet.

Iets zoals een emotie als verdriet dat moet vanzelf weggaan ,
en dat is niet zomaar even gedaan.

Het is een verwerkingsproces !!!

verdriet dat ooit weer zal plaatsmaken voor een lach ,
en ooit kom je degene weer tegen op een dag .
Tegen die tijd ben je hier op de aardbol,
en zul je toch weer tegen andere dingen aanlopen , dingen die je niet kunt negeren , niet zoals het spreekwoordelijke blind zijn voor iets als een mol.

Ook mensen die niet zeggen dat ze nooit huilen , die verwerken het ook op hun eigen manier of die huilen echt zelf wel eens , ook al is het niet vaak .
Ook bij hun is verwerking een essentiƫle en belangrijke taak!!!!

En kijkend op een zomeravond naar een ondergaande zon ,
denk je weer aan iemand , die je dierbaar is en waar ooit een prachtig uitziend leven met een sensationele band begon.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vedriet’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.