INLOGGEN
«»

als ik jantje hoor...

als ik jantje hoor
- volendamse smits -
wordt ik even klein
- weer -
denk ik terug in de tijd
zie ik hem weer staan
mijn broer

achter in de kerk
in het koor
waar hij zingt
- met nachtegalen stem -
o jesuke klein

o jesuke klein
denkt de volwassene in mij
hoe lei dit kindeke
- dit jantje -
onder het juk
het juk van de roem

en toch
als ik hem hoor
in gedachten
mijn broer
geniet ik weer
met volle teugen
wil ik
- zoals in die winternacht -
klein zijn - en blijven

stilletjes wens ik mij
dat ik dit moment
ooit - die emotie
mag weerbeleven


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

als ik jantje hoor... | jeugdherinnering/mijmering Auteursrechten
Op dit gedicht ‘als ik jantje hoor...’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.