Maandag

Elisabet Elia


Als je in de bijstand bent geraakt
Voelt het als of je toekomst staakt
Vanzelf in een web van geen rechten maar plichten raakt
Dat je een volwaardig mens bent dat is ook gestaakt.

Muren die niet meer wijken
Eigenlijk alleen maar hoger reiken
En waar je met je rug aan vast zit geplakt.
Je moraal die zienswijs naar beneden zakt.

Mijn gedachten zijn .. mij breken ze niet,
Maar kom tot de conclusie dat mijn boosheid, mijn temperament,
niet meer ontaard in enigszins respectvolle ruzie.
Nee moe, ik ben moe, en zo teleurgesteld in mijn toch
steeds weer vertrouwen,
Nu ruim 8 jaar in dit web, toch van plan dit vol te houden.

Ik heb de gemeente inmiddels al aardig wat mogen kosten,
en dat terwijl ik alleen maar werken wil.
Je word gewoon een spil
Die vele instanties draaiend houd,
Met oplossingen komen ze niet, leer loslaten en vooral niet storen
Je verhaal en frustratie is inmiddels zo lang,
Ze hebben geen zin dat allemaal aan te horen.

Marionetten poppen van de regels de bureaucratie.
Wie weet zit daar het probleem want zo ben ik nie.
ja ja ik blijf mezelf daar ben ik een streep op jullie voor
Ik neem wel mijn verantwoording !! Jullie niet, die schuiven jullie door.

Zo dat ben ik even kwijt ... had een dip vandaag
Mijn moeheid nam de overhand.
Ach komt goed ..... Want
Al werd die korter me lont
En dit bedoel ik niet wranger
Morgen weer een schop onder me kont, en is de lont weer langer

Slaap heerlijk ieder .....

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Elisabet Elia (Actief sinds: 21-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Maandag’ van Elisabet Elia zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.