INLOGGEN
«»

Op je eigen twee benen staan

Op je eigen benen staan

Op je eigen benen staan en zelf alles kunnen,
is dat niet iets wat je iedereen zou gunnen?
De vrijheid die je dan ervaart
is als rijden op een paard...

Geen grenzen, geen limiet,
alleen een hartenlied...
Die wijst je de weg naar waar je wilt zijn
en dat geld voor groot en klein...

Iedereen is altijd op zoek,
want niks is staat opgeschreven in een boek...
Soms hebben we 't zelf niet door
of geven we weinig of geen gehoor...

Maar op zoek zijn we altijd.
Dat is gewoon een feit...
Er valt genoeg te weten en te leren
om nog vele jaren op te teren...

En die dingen staan nooit op papier,
maar zitten hier...
Diep in onszelf verborgen,
wachtend op de dag van morgen...

Die dag leert je weer nieuwe dingen
om een nieuw hartenlied te zingen...
Het geeft je moed en kracht
zodat je niet bang bent op wat er op je wacht...

Dan sta je sterk in je schoenen
en kan je iedereen wel zoenen!
Je kan de hele wereld aan,
ook al klink dat misschien wat voldaan...

Dat gelukkige gevoel is echt zo fijn.
Alles zit dan op één lijn.
Je kan dan echt vooruit gaan.
Niets hoeft je meer in de weg te staan.

Jij beslist over je eigen leven
en dat is niet alleen voor even...
Nee, dan sta je echt op je eigen twee benen
en hoef je dat gevoel niet van iemand te lenen...

Je vertrouwt dat je het zelf kunt
en dat is dan ook het punt:
Zelfvertrouwen is de sleutel van dit.
Daarom gaan we door met onze levensrit!

We willen altijd verder komen
en dus blijven we dromen...
En als ze dan ook echt gebeuren
openen er weer nieuwe deuren...

Kansen die op je hebben gewacht
waaraan je zelf nooit hebt gedacht...
Ze zullen je zekerder maken,
Maar je kan altijd nog ergens blijven haken...

Als je jezelf dan los kan trekken,
breken al die opgezette hekken!
De wereld is dan opnieuw open
en het is aan jou welke kant je op gaat lopen...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Sheridah van der Meulen
Actief sinds: 15-07-2015Informatie bij het gedicht:

Dit gedicht gaat over hoe ik het ervaren heb om "op mijn eigen twee benen te staan". Je plek in de wereld vinden en hiervoor durven gaan is één van de grootste uitdagingen waar ik ooit mee te maken heb gehad en wat nog steeds een voortdurend strijd zal blijven. Je mag er zijn! Dat is het motto wat ik heb geleerd! ;) Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Op je eigen twee benen staan’ van Sheridah van der Meulen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.