INLOGGEN
«»

De Tegenpartij

Je bent het nergens mee eens;
Je bent overal tegen; Je behoort
Niet tot die mensen die nuanceren
En overwegen. Kortom een mens
Van de tegenpartij die afstand
neemt van het anderen, maar
Nimmer ergens bij.

Je behoort met die andere
Distantieerders tot die grote
Groep van beweerders die
Zich tegen de mening van
De massa keert; en wacht tot
De mening van de tegenpartij
Regeert.

Ben jij nu gelukkig, omdat je de vrijheid
hebt tegen te zijn?; die onafhankelijke
Eenzaamheid van het samenzijn in schijn;
Die je voelt voor de tegenpartij en daar meer
Geluk vindt dan bij mij.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Tegenpartij’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.