INLOGGEN
«»

Zondagmorgen in het park in Sittard

Ik zit in het verwoeste park
na de storm
met de leegte van
de herinnering aan bomen
nu een rij kraters
in de grond
Ground Zero
in Sittard

De eendenvijver is
haar allure kwijt
omzoomd te zijn
door groen:
de symmetrie
is niet meer.

Maar ik kijk
naar rechts
en sleep het beeld
van de hoge bomen daar
en plak het links
langs de rand
van de vijver.

En dan
zie ik
twee zwarte zwanen
sierlijk glijden
onder de treurwilg
en het beeld
vult zich vanzelf:

De bomen, de bloemen,
het meisje in de zomerjurk
de opa met
zijn zondagse pet
en Wouwa, de parkwachter,
ze zijn weer terug

En de perken bloeien
met Afrikaantjes
oranje,
en de toekomst weerspiegelt zich
in de weemoed
van weleer.

Marion Kleuters/ Emka

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Marion Kleuters
Actief sinds: 03-10-2014Informatie bij het gedicht:

Bij een familiebezoek in 2009 trof ik het park van mijn jeugd in totale verwoesting aan. Ik ging zitten en schreef dit gedicht. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zondagmorgen in het park in Sittard’ van Marion Kleuters zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.