Ik wil niets naders met hem

Dakoyria

Nog altijd staart hij me wat spijtig na...
Nee, ik wil niets naders met hem
Een praatje zomaar op straat, waarvoor
ik wél klaar sta

Ons contact beperkt zich tot alleen hoofs
knikken of bij stem groeten
Hij scharrelt als vanouds in zijn tuintje,
nog even geïsoleerd als altijd

Wat zou hij met mijn medelijden moeten?
Dit eenzame mens dat door psychische
ziekte zijn woning heeft verbouwd
Ik zal hem vriendelijk blijven groeten,
maar hem overigens toch niet helemaal
vertrouwd.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik wil niets naders met hem’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.