Vervlakte communicatie?

Dakoyria

Het lijkt wel alsof de onderlinge communicatie
te erg vervlakt... Ach, wat wil je ook met die
in veelvoud ontworpen digitale speeldingen
Bij voortduring wordt er op jóu gewacht!

Wat een ongelooflijke armoede, zoals ik het dan
beleef, men om de allernaaste geen ene donder
meer geeft? Verwarrend vind ik dan weer die
grootse actie voor het goede doel... Turkije en

Syrië, beide slachtoffers van een megaramp
Een vrijwel meteen gestarte inzamelingsactie?
Aan geld en goederen gaf het een heleboel!
Het afkopen van toch ook wel van een gevoel

van schuld? Veel tegenstrijdigs dat ik zie, mij
vervult Het kent volstrekt zijn weerga niet
Mijn gedachten gaan geregeld naar mijn eigen
jeugd,

zo kort na de tweede wereldoorlog
Hoe zullen onze huidige jongeren straks hún
jonge jaren beleefd hebben? Niet al te best,
zo stel ik me weliswaar pessimistisch, voor.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vervlakte communicatie?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.