In alle nuchterheid bezien:

Dakoyria

In alle nuchterheid bezien besef ik ook wel:
het geeft al heel snel nieuwe buren
De verhuurder's kassa rinkelt zolang hij kan
verhuren

Nog niet eens een volle maand is mijn lieve
naaste buur nu dood
Zaken gaan vóór, maar wie denkt er aan
mijn nood?

Altijd kon ik prima met deze buren door een
deur gaan; met hen lezen en schrijven
En nu? Wie weet zijn de nieuwelingen aardig
en mogen zij wat bij betreft, gerust dan blijven!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In alle nuchterheid bezien:’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.