Dagen van de week

Zywa

Wie ben jij, jij ongrijpbare
zeemeermin in mijn verhaal
van verlangen en verveling?

Mijn verhaal, mijn verhaal
van schipbreuk en strand
strand, strand, keienstrand

Aangespoeld, dorstig
en rillend van uitputting
gewekt door de hete zon

Strand, strand, keienstrand
aangespoeld, ijlend
van de honger en alleen
helemaal alleen met jou

dansend in de golven van de zee
de zee, de zee, de golvenzee
en mijn verhaal, alleen mijn verhaal

vaart voorbij dit strand
strand, strand, keienstrand
mama, mama, oma

maandag, dinsdag, woensdag
donderdag, vrijdag, ik doe mijn best
kom gauw, gauw, laat me niet alleen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Boek "Robinson Crusoe" (1719, Daniel Defoe) --- Tekenfilm "The Island" ("Het eiland", 2021, Anca Damian) --- Bundel "Waartussen"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dagen van de week’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.