De extreme hitte ontvlucht

Dakoyria

Voor het moment de meest extreme hitte ontvlucht
Drie vrouwen die aan elkaar nog wat aanspraak
beleven In de centrale hal gaan schuifdeuren af en
aan open en dicht Het lijkt erop dat zij wat koelere
lucht mogen meebeleven...

Zij kennen elkaar goed, alweer ruim twintig jaar
Het ons-kent-onsgevoel is rijkelijk daar
Zij bepalen zich niettemin tot luchtige praat en laten
zich het allermeeste uit waarom het feitelijk gaat:
de innige wens dat het vooral nu snel keihard regenen
gaat!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-07-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De extreme hitte ontvlucht’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.