INLOGGEN
«»

HEEL ZWAAR LEVEN

Zie wie daar komt aangelopen
tante Koosje zo te zien
doorgerookt en doorgezopen
en chagrijnig bovendien

in haar jeugd haar wil gebroken
betrad het pad der vuige zonden
liefdesvuur werd nooit ontstoken
geen ware liefde in haar sponde

steeds weer kwamen valse lieden
hun bezwete daad bedrijven
weerstand kon ze nimmer bieden
aan hun geile naakte lijven

van geluk kon zij slechts dromen
zo leefde zij haar slonzig leven
al dat jong dat maar bleef komen
welgeteld een stuk of zeven

zie haar gaan die tante Koos
heeft de wereld niets te geven
beschonken en voor altijd boos
geen geloof meer in het leven

kinderen haar wreed ontnomen
Koosje kan het niet meer aan
heeft zich heilig voorgenomen
de hand maar aan zichzelf te slaan

dit trieste vers gaat hier wat mank
het eindigt zonder zwaar moraal
maar met wat wiet en sterke drank
lijkt het toch een mooi verhaal.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Hagen
Actief sinds: 15-07-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘HEEL ZWAAR LEVEN’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.