INLOGGEN
«»

’t Is maar hoe je het doet

’t Is maar hoe je het doet

Het leven gaat steeds meer
Bijna iedere dag weer
Bestaan uit presteren
En het “eigen” ik eren
Onze status en het aanzien
Groter laten zijn dan voordien
De aangeschafte bezittingen
Moeten het kleinere verdringen
Misschien tegen beter weten in
Want anders is men ook te min
Om mee te leven of mee om te gaan
Ziet men de ander niet meer staan
En zo gaan bestaande normen
Weg, of steeds meer vervormen
Zodat we ze niet meer herkennen
Of er niet meer aan wennen
Om ze werkelijk aandacht te geven
Laat staan om er naar te leven
Alles moet kunnen, niets mag
En zo leeft men nu bijna iedere dag
Maar als we in het hart konden kijken
Dan zal snel de eenzaamheid blijken
Eenzaam zijn tussen de vele mensen
Misschien wel met dezelfde wensen
Gewoon met elkaar om te gaan
Niet alleen in het leven te staan.
Is presteren dan niet goed?
Natuurlijk, maar ’t is hoe je het doet
Met het oog op ons zelf gericht
Of hebben we een breder zicht
Om er ook voor de naaste te zijn
In hun eenzaamheid en pijn


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘’t Is maar hoe je het doet’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.