INLOGGEN
«»

Ik leefde in een stad

IK LEEFDE IN EEN STAD

Ik leefde in een stad
Van chaos en geweld
De helicopters cirkelden
Luidruchtig boven mijn hoofd
De sirenes van de politiewagens
Loeiden de hele dag
Alarmen gingen voortdurend af

De mensen waren grimmig
En vooral ook onberekenbaar
Als ik over straat liep
Om naar de supermarkt te gaan
Deed ik alsof ik onzichtbaar was
Ik keek niemand aan
Ik keek niet om me heen
Ik deed alsof ik niets zag

Ik liep rustig en rechtsreeks
Naar de grote supermarkt
De wereld om mij heen
Sloot ik succesvol buiten
Niemand nam aanstoot aan mij
Ze zagen me niet
En als iemand toch te dichtbij kwam
Dan deed ik heel beheerst
Snel een stapje opzij

De wereld was geweldadig
Er waren meer wapens
Meer valkuilen en gevaren
Dan dat er goede mensen waren
Het was ieder voor zich
En pas als ik thuiskwam
De deur dicht en stevig op slot
Dan kon ik weer mezelf zijn
Dan werd ik weer zichtbaar

Maar ondanks mijn zichtbaarheid
Ondanks mijn aanwezigheid
Zag niemand mij staan
De wereld was vol chaos
En ik was moederziel alleen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ik leefde in een stad ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.