INLOGGEN
«»

Zij is, wordt en zal zijn

De grootte van haar (mannen-)voeten brengt haar
gemakkelijk van A naar B Als door de duivel op de
hielen gezeten, loopt zij, te vaak een corvee.....
Zij loopt maar en loopt omdat haar leven voor haar
niet bevredigend verloopt Te vaak verveelt zij zich
en op betere tijden vooralsnog vergeefs hoopt

Haar outfit lijkt wel in overeenstemming met haar
levenslot Vaak wel mankeert er het een en ander;
missen er knopen en is ook verder iets kapot
Echter, om haar heen kun je evenwel niet; dik een
meter tachtig telt zij, nogal stevig gebouwd en een
warrige haardos draagt zij

waardoor je haar gezicht amper ziet Menigeen ziet
haar totaal niet staan Zelf ben ik wat met haar begaan
Ondanks ons beider makke voelen we een klik
Geregeld tref ik haar op een mij ongeschikt ogenblik
Maar ach, met een beetje aandacht is zij wel zo blij!
Zij roemt me om mijn koffie en zij zo dicht bij mij.....

Zij vat aldus weer enige moed voor het najagen van
wat voor haar haalbaar is Ik prijs haar de hemel in en
hoop
van harte dat zij slagen mag in het verkrijgen van iets
wat zij nu nog zo overduidelijk mist.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zij is, wordt en zal zijn’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.