INLOGGEN
«»

Graag lijfelijk communiceren!

Hij doet, -gelukkig voor hemzelf!- zacht pratend
zijn indrukwekkende verhaal
Hij oogt uiterlijk wat verwaarloosd, veel te lange
haren verbergen zijn bedroefde gezicht
Hij toont in zijn totaliteit zo uiterst kwetsbaar op
zijn oude dag

Hij is tamelijk ziek, wordt geregeld bestraald...
De eindstreep steeds meer in het zicht, maar
gelukkig nog niet gehaald
Zijn zwaar demente vrouw woont al lange tijd
in een verzorgingshuis
Ondanks alle moeite die het kost bezoekt hij
haar nog trouw

en brengt elke dag een door hemzelf getekend
exemplaar van thuis
Heel misschien kan hij daarmee nog een beetje
met haar communiceren?
Bij ons, de soos, wil hij zijn eigen zegje doen
Zo fijn, in levende lijve! Hij kan dit nauwelijks nog
ontberen

Telefoontjes, mails of ook wel gestuurde kaarten
helpen hem niet veel... Hij wil mensen zien,
de soos hoort hem geduldig aan Een contact dat
zij af en toe dan bieden kunnen in zijn onophoudelijk
veel te zwaar bestaan.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Graag lijfelijk communiceren!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.