Een teveel aan somberheid

Dakoyria

Te lang is het nu al mijn deel: somberheid,
een gemaskeerd veel teveel.....
Ingegeven door erfelijke aanleg en veel te
jong traumatische ervaringen

De lichamelijke constitutie kon al wel wat
beter Intense moeheid vanaf jongsaf aan
Die aanpakken hielp deels en verder
zonlicht en bewegen gepast ondergaan?

Zolang het niet al te heel is, is de
motivatie wel daar
Door beperkingen en pijn wel wat belet,
het voelt vaak zo naar

Door het vanaf klein zijn, anders zijn genegeerd
en bespot, soms zelfs wel grof verbaal geweld
Wie kan en wil er met zachtheid benaderen?
Is ondanks wat tegen mij werkt, toch op mij
gesteld?

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een teveel aan somberheid’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.