INLOGGEN
«»

Zelfgekozen samenscholing

De zon schijnt zo heerlijk in de grote binnentuin
van het complex
Veel fraais is er aan het bloeien, tuinstoelen
doen de rest

Buren daarvan houden het niet meer, te langdurig
al in huis
Niemand meer kunnen spreken, wat je noemt een
zwaar kruis!

De eerste persoon verscheen aarzelend, al gauw
zich koesterend in de lentezon
Al snel voegden zich ook anderen, een gesprek
dat zich enthousiast ontspon

Wel veilig op gepaste afstand, een samenscholing
mag ook eigenlijk niet.....
Maar wel gezellig, zo tezamen en men uitgebreid
geniet.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zelfgekozen samenscholing’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.