INLOGGEN
«»

Het viel vies tegen...

Nog maar half kind begon je enthousiast
aan de lange reis die volwassenheid je gaf
Vol lastige obstakels en lang niet zo
romantisch als je eerst zo blij had bedacht

De vele beproevingen waaraan jij jouw
uiterste krachten gaf
Niet altijd kun je bestaande moeilijkheden
overwinnen

Dat kunnen erkennen is bij lange na niet
heel gering
Zeker geen lauwerkrans of zelfs maar een
bloemetje

Meer dan teleurgesteld droop je tenslotte
af
Je was maar zo heel beperkt en uiteindelijk
zitten met zo een veel te zwaar ding...

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het viel vies tegen...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.