Als aanpassen niet lukt?

Dakoyria

Zij heeft zich enige tijd geleden bij oudere
bewoners gevoegd
Zij werd nu 'rijp' daarvoor gevonden
Bij dringende geldzaken nog begeleiding
toegevoegd

Zij weert zich heel dapper, dat is zeker waar
Twee Guinese biggetjes zijn als gezelschap
daar
Zichzelf goed verzorgen wil heel best lukken

De cavia's geeft zij geregeld schoon stro
en te eten en drinken, zonder teveel nukken
Voor slechts twee dagen wordt haar maximaal
geld verstrekt

Dit dan drie maal per week... Zij wordt geacht
daarvan levensmiddelen te kopen
Ach, daar gaat het geregeld mis
De stem van een lokaal restaurant lokt

waardoor zij te vaak daar te vinden is
Menigeen uit het gebouw negeert haar gewoon
Om brood vraagt ze bij de directe buren
Zij kan ontstane honger heel moeilijk verduren

De bewoners nemen drastische maatregelen
jegens haar Zij nodigt zichzelf onverwacht
als visite uit
Als je haar een vinger geeft, neemt zij de hele

hand, zo is het besluit
Mij treft toch de eenzaamheid van deze vrouw
zelfs aanzienlijk jonger dan menigeen wou.....
Integratie met uiteenlopende groepen is prachtig

Wat doe je echter als een 'afwijkend' iemand de
geldende omgangsnormen niet begrijpen kon of wou?

Dakoyria, 2020.





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als aanpassen niet lukt?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.