INLOGGEN
«»

Een mens voelt zich soms verloren

EEN MENS VOELT ZICH SOMS VERLOREN

Een mens voelt zich soms verloren
Een voorbeeld is meneer De Bruin
Die altijd een beetje droevig is

Hij loopt in de schemering
Met zijn volle boodschappentas
De lichten van de supermarkt achterlatend

De straatverlichting springt aan
Het is alweer herfst geworden
De wind blaast door hem heen

Zijn spieren zijn verstijfd
Het bloed in zijn aderen is gestold
En zijn gemoed is gekelderd

Dan verstilt hij diep van binnen
Hij geeft zich gewonnen
En loopt rustig terug naar huis

Hij verwarmt zich bij de warme gloed
Van de centrale verwarming
In zijn heerlijke relax fauteuil

Hij probeert een lijstje te maken
Met alle plezierige en fijne dingen
Die er zoal in zijn leven zijn

Hij zit een tijdje te peinzen
Hij schrijft niets op
En valt in slaap in zijn stoel

Om drie uur in de nacht schrikt hij wakker
Volledig in paniek
Bang dat de dood hem nu komt halen

Hij verplaatst zich naar de slaapkamer
Trekt zijn kleren moeizaam uit
Kruipt onder de lakens en slaapt verder

In de morgen gaat er geen wekker af
Want hij heeft de wekker niet gezet
Zijn agenda is leeg

Meneer de Bruin laat zich niet kisten
Meneer de Bruin gaat gewoon door
Al weet hij inmiddels niet zo goed waarvoor

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een mens voelt zich soms verloren’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.