INLOGGEN
«»

Onzichtbaar eenzaam

Eenzaamheid, dat gemis
had ik niet goed begrepen:
het is geen gevoel

maar een neiging
die ik misschien heb
ondanks mijn goede leven

Het is zo ongrijpbaar
hoe belangrijk ik ben
voor de lieve mensen

die belangrijk zijn voor mij
maar hun eigen leven levend
afwezig zijn voor mij

in de avond, de nacht en
wanneer de dag begint en
ik alleen ben met mijn ideaal

hoe het zou kunnen zijn
met altijd wel de adem van
een dierbare dicht bij mij

Misschien is dit ideaal
mijn neiging geworden
om af te wachten

te berusten en toch
te blijven verlangen --
onzichtbaar eenzaam

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'Hangende regen' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onzichtbaar eenzaam’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.






Om dit gedicht toe te voegen aan je favorieten dien je ingelogd te zijn. Log dus eerst in op de website. Als je nog geen account hebt, maak dan een account aan op deze website.