Tegen eenzaamheid

Kootnooi

Er is tegen eenzaamheid
Een campagne gaande tegen tijd
Dat iemand weinig contacten heeft
Veelal alleen leeft
Op tv zag ik iemand van een kerk
Die deed belangrijk werk
Door mensen aan te spreken
Zonder daarbij te preken
Hij vraagt hen hoe het gaat
En of iemand wel met ze praat

Hij belt ook aan bij mensen
Vraagt of ze nog wensen
Hebben voor contact
Hij doet dat met tact,

Voelt nauwkeurig aan
Als hij iemand ziet staan
In de ochtend met een fles wijn
"Die heeft het niet fijn"

Hij steekt uit zijn nek
Voert een kort gesprek
Het zou mooi zijn als we allen
Wat meer letten op die gevallen
Dat mensen vereenzamen
Verpieterend achter ramen
In een neerwaartse spiraal
Een innig triest verhaal





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-10-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Kootnooi (Actief sinds: 03-09-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Tegen eenzaamheid’ van Kootnooi zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.