INLOGGEN
«»

Eenzaamheid ontlopen

In het geroezemoes van het te drukke
gezelschap zonderden wij ons even af
Ik vroeg hem, hoogbejaard, wat dít
gezelschap aan positiefs gaf?

Hij voelt zich sinds zijn vroege jeugd
eenling en doet ondanks zijn hoge
leeftijd nog altijd zélf de huishouding

Hij komt hier voor wat afleiding, graag
luistert hij ook wel Deel neemt hij meest
aan een vraag- en antwoordspel

Ongezellig is hij zeker niet; toch voel ik
dat er wat mist Ook híj kent een veelvoud
aan verdriet

Het geregeld ontmoeten van ánderen
blijft een goede zaak Misschien kan ikzelf
hier wat betekenen, vind ik nog een taak?

Beter begrijp ik wel waarom hij me in
aandacht steeds zoekt; daar is weinig
erotisch aan Gemeenschappelijke eenzaam-
heid die je beiden vervloekt.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Eenzaamheid ontlopen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.