INLOGGEN
«»

Geen dans

Geen dans


Walsmuziek in de kamer

De dame geniet

Ik houd gepaste afstand


De dans blijft uit

Want walsen kan ik niet

Ik zou het niet eens willen


De dame wil graag walsen

Dwars door de duistere nacht

Tot het eerste ochtendlicht


De verloren jaren

Vallen van haar af

Ik lees het in haar ogen


Maar nogmaals mevrouw

Ik verzeker u

Dat ik geen danser ben


Ik omarm wat ik niet kan

En wat ik nooit zal kunnen

Dat geeft mij maximale rust



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geen dans’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.