het wachten op het niets

Geert Messelis

hij wacht altijd op niets
verlangt niet meer
omdat hij niet meer kan
zijn mogelijk is meegereisd
met lang vergane tijd
zijn blad blijft onbeschreven
dingen die aan hem kleven
zijn lagen aarde
van vergeten steden
hij loopt langs lege pleinen
zijn leegte heeft geen naam
hij wordt nooit opgemerkt
behalve om wat commentaar te geven
op zijn overjaars verschijnen
zijn verdwijnen als ongenode gast
uit ruimtes van iedereen en niemand

als hij een huis had
zou hij maanden later pas
gevonden worden
een stadsgraf zonder naam

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘het wachten op het niets’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.