Onbegrepen maakt onbemind

ZELUS

Onbegrepen maakt onbemind

De macht der stilte
Hardheid gescheiden van het zilte
De zon die verder verbleekt
Harmonie die men stuk slaat op een muur van kilte

Het isolement priemt je gedachten
Je bent niet meer bij machten
Dezelfde taal te spreken
Het ontaard in minachten

Weinig sprake van empathie
Onrust, eenzaamheid en frustratie
De donkere kant van de maan
In de schaduw van affectie

De machteloosheid snijd in je gemoed
Je ziel loopt over van tegenspoed
Het gestel heeft het zwaar te verduren
En aan levenskracht ingeboet

De hooggevoeligheid als een fijnbesnaard karakter ondervind
Dat de zelfreflectie de spiegel verblind
Vallen geeft niet maar wel als je niet meer kunt opstaan
Onbegrepen maakt onbemind

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

ZELUS (Actief sinds: 01-07-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onbegrepen maakt onbemind’ van ZELUS zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.