INLOGGEN
«»

Eenzaamheid

In de donkere nacht, die mijn hart doet omsluiten
De kou die langzaam besluipt
Alles omvattend
Eenzaamheid en verlangen
Het licht dat langzaam dooft
Zou jij mij doen verwarmen
Zo lang verlangt en verwacht
Teder zacht en onverwacht
Doe jij mijn hart verwarmen

Maar is het genoeg in deze nacht?
De kou die zo alles omvat?
Donker en duister zijn mijn gedachten
Langzaam verdwijnt het warme licht
Stukje voor beetje, o zo zacht.
De streling de liefde, vaak zo onverwacht
Dag mijn liefste, welkom nacht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anneke Hoogsteden-Verwoerd
Actief sinds: 28-12-2014Informatie bij het gedicht:

Hallo Zoals u merkt ben ik een amateur dichter. Helaas heb ik last van dyslexie en pakt de spelling controle niet alles. Mijn excuses hiervoor. Met een warme groet Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Eenzaamheid’ van Anneke Hoogsteden-Verwoerd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.