>

Dodenherdenking

Nolofanilo

Dodenherdenking.

De ene dode is de andere dode niet
ze waren allen verschillend
diegene die niet dood is
is dodeloos
dodeloze mensen
kunnen de doden herdenken
op 4 Mei
laten we ze herdenken
ben niet onverschillig
4 Mei
deze dag moet gereserveerd blijven
voor alle doden
die tijdens hun leven geleden hebben
groot en klein
omdat wij dodeloos zijn
moeten wij opkomen
voor hun recht
alle doden verdienen na hun leven
een waardige afsluiting
ten tijde van de oorlog
is dat niet voldoende gebeurd
blijf de doden
herdenken en bezoeken
opdat ze niet worden vergeten
de sfeer van herdenken
doe je met karakter
heb respect.


~

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nolofanilo (Actief sinds: 25-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dodenherdenking’ van Nolofanilo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.