INLOGGEN
«»

Onvoltooid bevrijd 2.0

De geur van verderf
Was inherent aan de strijd
De geur van verderf
Ligt nu verborgen in de tijd

Een geur die er immer zal zijn
Onlosmakelijk met onze geschiedenis verweven
Ongevraagd steeds weer die beelden herbeleven
Diep genesteld in ons brein

Gecentreerd in het gebied der gedachten
Is zij ongenaakbaar en uiterst krachtig
Ondanks haar fysieke afwezigheid oppermachtig
Weerloos ondergaan we dit figuurlijk slachten

Reeds 70 jaar bevrijd van wat toen nog tastbaar was
Echter geenszins van de diep geslagen wonden
Het geheel nooit compleet af zullen ronden
Uiteindelijk toch thuisgekomen zonder kompas

Eeuwige roem aan hen die ons verlosten van haat en nijd
Maar tegen de zwaar aangekoekte resten valt niet op te zemen
De last der herinneringen valt niet weg te nemen
Op die ene dag werden wij onvoltooid bevrijd








Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anco Timmerman
Actief sinds: 23-02-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onvoltooid bevrijd 2.0’ van Anco Timmerman zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.