't KLEINSTE EN GROOTSTE

Han Messie

Het leven op de aardbol
wordt onzichtbaar onderhouden
opgebouwd of vernietigd
door een regering
die leger mag heten
geheel onzichtbaar is
alom tegenwoordig

de strijders daarvan
verspreiden zich ongehinderd
verdringen elkaar
in de nauwste schuilhoekjes
zijn makkelijk te verslaan
winnen dan toch weer

ze kunnen zowel
rotsen pletten
als schilderijen
op stenen maken

hun wezen als eenling
is uiterst kwetsbaar
maar de samenwerking
toont onblusbare kracht

het stille rijk zonder grenzen
voor altijd onverwoestbaar
der heersende microben.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘'t KLEINSTE EN GROOTSTE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.