Foute boel.

Em Dee

Foute boel.

Blaffende kippen pikken niet,
neem dat maar van me aan.
Ze zijn zo bang als een ongelikte aap
en hebben het liefst hun haasjes
op het droge staan.

Ze zijn flink in de hond gelogeerd
en eigenlijk de gebeten beer.
Ze maken liever geen slapende
olifanten wakker,
want dan komt het paard uit de mouw
en dat doet zeer.

Ze zijn het zwarte konijn,
want als 2 kippen vechten om een been,
gaat de olifant ermee heen.
Zo vinden ze continu de beer in de pot
en dan klagen de muizen weer
been en steen.

Dus maak gerust slapende kippen wakker
en van een mier een stier,
want het beste haasje van de stal,
stoot zich geen 2x aan dezelfde steen,
het lieve dier.

Kijk een gegeven hond niet in de bek
maar zet 'm eens voor haan,
spring eens beertje over,
alhoewel ............
laat die stunt beter maar aan je
voorbij gaan!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Em Dee (Actief sinds: 19-09-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Foute boel.’ van Em Dee zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.