Aasgieren

Roel van Ekeris

Op grote hoogte navigerend
De wegen onder zich inspecterend
Intrigerend om te zien
Observeren is zijn stramien

Zwevend in hoge luchten
Verzameld in kluchten
Op hoogte overziend
Totdat de opruimer een maaltje heeft verdiend

In je zandbruine kleuren glijdend boven de bergen
Overzicht over de kleinste dwergen
Afstanden die je met een vleugelslag overbrugt
Je snavel is beducht

Trekkend aan spieren en ingewanden
Als opruimer leg je je natuurlijke verbanden
Het sociale pact als samenwerkend leger in de lucht
Wachtend op een dierlijk laatste zucht

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aasgieren’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.