Vos

Roodbruin in zachte kleuren
Fluwelen pluimstaart met natuurlijke pracht
Ieder moment een natuurgebeuren
Momenten altijd onverwacht

Muizend door de heide en over velden
Laat zijn sluwheid telkens gelden
Zwalkend in een zomerbries
Kiplekker z’n aantrekkelijk devies

Glorieus winnaar van kat en muis
Menig jager beschouwt hem als gespuis
Als natuurlijk sieraad te bekoren
Vossen zullen altijd in het Nederlands landschap thuishoren

Roel van Ekeris©

Roel van Ekeris

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vos’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.