WOUDLEVEN RONDOM SPIEGEL

Han Messie

's Nachts volgt het reekalfje vol ontdekkingslust
moeders zachte hoefklop. Haar achterlichaam
glimt melkwit in het duister, spant zich waakzaam
bij elke klank in 't bos, dat luidruchtig ruist,

stelt het jong tijdens moeizaam stappen gerust,
wijst de verborgen weg tussen vlier en braam,
draait om boven kruiden, nietig maar heilzaam,
die de zwarte snuit gaarne ruikt, nadert, kust...

IJle nevels vatten verdwaald morgenrood,
groeien tot wazige purperpaleizen,
vlieden dan snel voor vroege vogelzang.

Stemmen fluiten vloeiend, soms met hoge stoot,
noden de zoekers naar fijne bladspijzen,
te slapen onder varens, een dag lang.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WOUDLEVEN RONDOM SPIEGEL’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.