EUROPA 'S ZWERVER

Han Messie

Jonge wolven, wonend op Slavische grond,
worden geprikkeld door verkenningslust.
Hun bloed ruist uitdagend, maakt ongerust.
Hier blijven? Voor het jagershart niet gezond.

Almaar mee met de zon, bij avondstond.
Het glanzende Westen wenkt in alle rust.
"Die roofdieren zijn op ons vee belust!"
klinkt klagend uit menige Germaanse mond.

Dichtbij de kust ontwaakt vertrouwd tehuis.
Spoedig moge over vlak, bosrijk land
buit ruiken onder gras- en takkengedruis.

Dan houdt de stamvader der honden stand,
verneemt men Izegrims woord op de kijkbuis:
"Ik voel mij vrij in het volle Nederland!"

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘EUROPA 'S ZWERVER’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.