Spinnetje

Dakoyria

Een spinnetje heb ik blij alweer begroet
Een ondubbelzinnig herfstteken,
gezeten op zijn eigen web Meer dat hij
wel moet...

Voor mij niet waarneembaar vangt hij
misschien wel 'iets' Wél zie ik steeds dat
hij meerdere malen per dag van boven
naar beneden gaat

en weer terug... Daarna rust hij wat op
zijn vertrouwde stek, bungelend aan zijn
eigen web voor mijn grote serreraam
Al dágen daar, zou dat nooit eens vervelen
gaan?

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Spinnetje’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.