Om voedsel vechtende vogels

Dakoyria

In de woonkamer hoor ik buiten een enorm
gekrijs Het houdt maar niet op, wie of wat
doet zo onwijs?

Ik kijk naar buiten: 3 volwassen kauwen
strijden om lékker zaad!
Omgewoelde aarde in een sierpot waarom
het dan gaat

Links en rechts delen vlerken meppen uit
Ik heb me bij dit tafereel bepaald niet verveeld
Er zullen nog wel meer vogels komen
aanvliegen, de voedselvoorraad verdeeld?

Er is regen gevallen! Wormen zullen zich weer
meer laten zien Fijn hoor opnieuw leven in de
tuin... Het was nogal een puinhoop, de droogte
ja Déze fauna verdient alvast een pluim.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Om voedsel vechtende vogels’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.