INLOGGEN
«»

ROEP DER VERTE

Een ontastbare boei klemt
de pas volgroeide kikker
dwingt hem
almaar voort te springen
van vijver naar stroom _ of meer

rusteloos zoekt het dier verder
steeds ander water!
zonne- en manestralen
zijn blinkende tralies
die de wijdste ruimte vatten
altijd meegaan

hij schuifelt spiedend
onder hoge graspluimen
plots noodt luid krekellied
tot gedachteloos dansen
door zoele weidegeuren

de verlopen speurder vindt het
leeft voorgoed in één poel
laat met zijn soortgenoten
het zomernachtconcert klinken
der bewust besloten vrijheid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ROEP DER VERTE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.