STEEDS TERUG

Han Messie

Bezuiden het woelige Breda
naast het Mastbos in 't wijde Markdal
staat een gewezen rijke boerenwoning
waar men thans kwetsbaar leven beschermt
het voortbestaan bemoedigt van
springend wild onder woudreus en struik
krioelende wezentjes tussen hoog gras
en het verborgen schemerrijk
der stille meertjes en stuwende stromen

bovenop het dak van dit waakzame huis
ligt een streng weerbaar nest
waar een ooievaarspaar na hun Afrikaanse reis
altijd weer neerstrijkt voor de broedtijd
de takkenburcht met tere nazaten
krachtig verdedigt tegen loerende vogels
en soortgenoten die hun buren willen worden

misschien mogen de geliefde steltlopers
eens elkaars nabijheid grootmoedig dulden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

In het Markdal bij Breda wordt een gewezen boerderij al lange tijd gebruikt als kantoor en opslagplaats van Staatsbosbeheer. Op het dak ligt een ooievaarsnest, dat al verschillende jaren door hetzelfde paar wordt gebruikt. We hopen dat dit nog een tijd zo door zal gaan.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘STEEDS TERUG’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.