eland

Peter Paul Doodkorte

groot en machtig als een paard
komend uit zomers waterrijk moeras
waar zij bomen en struiken aten
trekken als koude tijden dagen
donder en bliksem het bevroren land
op hun hoeven de jagers vluchtend

op het noordelijkst van de aarde
vinden jaarlijks zij hun schuil
bij die altijd wit bebaarde claus
voor wie in vliegensvlugge vaart
zij de arrenslede trekken dan
die heil als sterrenstof regent

hoelang nog kerstman zal het duren
vragen zij hun adem hijgend happend
voor ook met die folklore het is gedaan
dat net als bij de sint en zijn pieterbaas
van mensen wij een boe krijgen zullen
in plaats van welkom aan de deur

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Erna Daalman werkt sinds 1984 als beeldend kunstenaar. Zij exposeert regelmatig en maakt ook werk in opdracht. In 2017 heeft zij een uitdaging aangenomen! November is de maand van 30 schilderijen! De zo ontstane serie inspireerde mij bij elk schilderijtje een (ver-)dichtje te maken. ‘Eland' is daarvan het (drieentwintigste) resultaat.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘eland’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.