Het kalf

Dolf de Jong



Als je als kalf geboren bent
en de wereld slechts als kalf kent,
dan heb je nog geen benul van
dat je zult belanden in een braadpan.

Want kalfsvlees is zeer gewild.
Daarmee wordt menig honger gestild.
Daarvan heeft hij als kalf geen weet,
terwijl hij zelf alleen maar gras eet.

Ziet hij de wei als een paradijs
en de stal als zijn paleis.
Onkundig van al dat hem wacht.
Het is de lente die hem toelacht.

Maar als je van kalf naar koe mag groeien
En af en toe met de stier mag stoeien,
dan komt er weer iets anders kijken
De boer wil zich door jou verrijken.

Om lang te kunnen blijven leven,
zal je hem veel melk moeten geven.
Is wat de oudere koeien hem verklappen,
Anders zal de slager je verwerken tot runderlappen.

Het kalf heeft van dit al nog geen weet
dat bespaart hem heel veel leed.
dus graast hij tevreden in de wei
en is elke nieuwe dag weer blij.
Dd J

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Informatie bij het gedicht

Mijn website is: www.dichteronderdemolen.eu

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het kalf’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.