Meerkoetjong

Dakoyria

Het meerkoetjong verzorgt zijn zachte verendons
Ik kijk maar en ik kijk en plóns, daar zijn pa en ma
Zij zijn niet zozeer vijandig maar ik mag niet te na
Zij slepen lange takken aan Waarom? Het jong zit
comfortabel en het is 'm goed aan het gaan.

Ik laat hen toch maar hun rust, verbaas me nog even
over het wankele nest Toch zit kind daar prima,
opperbest.

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Meerkoetjong’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.