INLOGGEN
«»

De Vlaamse Gaai.

Ik weet het wel, het zijn echte rovers,
maar toch, ze zijn ontzettend mooi,
kijk eens naar hun zachte kleuren
en naar hun mooie verentooi!

Het zijn ook erge schuwe vogels,
ook heel kieskeurig en precies,
rozijntjes vinden ze érg lekker,
maar al het andere is maar vies!

Ik hou van hun bijzondere kleuren,
het roze-achtig-blauw-zwart-wit,
het is een intelligente vogel,
ja, eentje waar veel pit in zit.

Maar het zijn soms best wel schreeuwers,
ze maken echt wel veel lawaai,
als hun gebied nou nét jouw tuin is,
dan is vogel spotten echt niet saai!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Vlaamse Gaai.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.