INLOGGEN
«»

Eksters

Eksters, zij zijn een heel vertrouwd beeld in mijn tuin
Soms balancerend schuin op mijn tuinhek waar zij
de boel opruimen
Het laatste wordt ontdaan van hinderlijk plakkende
spinwebresten en de zich daarin bevindende restanten
die zij vakkundig uitmesten!

De vogels zijn net stofzuigers, misschien eten ze ook
rondom mijn planten? Dat kunnen wormen zijn, dat weet
ik niet zo.

Deze dieren, wonderlijk mooi in de zon met hun verenpracht
die meer dan gezond glóm!

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Eksters’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.